Partners van
maatjes Apeldoorn

De Kap is een stichting voor informele zorg. Zij staat midden in de Apeldoornse samenleving. Vanuit de mooie locatie biedt de Kap hulp en ondersteuning in de thuissituatie. Het gaat om zorg en ondersteuning waarvoor onvoldoende of geen beroep gedaan kan worden op de formele zorg of het sociale netwerk.

Stimenz is een brede welzijnsinstelling voor Apeldoorn en de Veluwe. Ons doel is een samenleving bevorderen waarin iedereen meedoet en van betekenis is. Dat doen we door  mensen in hun kracht te zetten en actief mee te bouwen aan sociale verbinding in dorpen, wijken en  buurten.

NIZA is opgericht met als doelstelling om door samenwerking, de eigen kwaliteiten van vrijwilligersorganisaties en initiatieven verbonden te worden met wat er in de samenleving nodig is. Ons netwerk bestaat uit meer dan 35 organisaties die binnen de gemeente Apeldoorn actief zijn door inzet van vrijwilligers bij (kwetsbare) inwoners.

Het Oranje Fonds bevordert betrokkenheid in de samenleving. Door onze steun ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plek in de maatschappij. Het Oranje Fonds wil enerzijds sociale samenhang en anderzijds sociale participatie bevorderen.

NLvoorelkaar is een online platform waar mensen elkaar kunnen vinden en helpen. Samen werken we aan een zorgzame samenleving in Nederland. Hulp vragen of iemand hulp bieden wanneer jou dat uitkomt. Eenmalig, iedere week, alles daartussen in én bij jou in de buurt. Betrouwbaar, gemakkelijk, en gratis!

Het TaalDigiHuis helpt bij alle basisvaardigheden. Basisvaardigheden zijn bijvoorbeeld taal, rekenen en werken op de computer. Het TaalDigiHuis is er voor iedereen die daar hulp bij nodig heeft.

Verspreid over Apeldoorn en de dorpen vindt u ontmoetingsplekken. Hier kunt u terecht voor activiteiten, ontmoeting, informatie en ondersteuning. Als u behoefte heeft aan een praatje of een kopje koffie bijvoorbeeld. Of om samen met mensen uit uw buurt sportief, creatief of leerzaam bezig te zijn. Elke ontmoetingsplek organiseert eigen activiteiten. Komt u een kijkje nemen? U bent van harte welkom!

Soms heb je vragen of zorgen en weet je niet goed waar je moet beginnen. Of het nu gaat over geld, werk, ontmoeten, opvoeden of andere uitdagingen in het dagelijks leven: via Samen055 is hulp binnen handbereik. Samen kijken we welke hulp het beste bij jouw situatie past.

Apeldoorn Pakt Aan is dé plek voor en over vrijwilligerswerk in Apeldoorn. Wij helpen vrijwilligers en organisaties elkaar te vinden.